» Kezdőlap  » Rendelési feltételek  » Szállítási díjak  » Kapcsolat  » Katalógusok  » Cikkek, írások  » Regisztráció  » Kosár tartalma
Blog kategóriák
Kereső
Kifejezés:
Termék kategóriák
Horgászbot építés, horgászbot alkatrész .

Halfüstölő,halfüstölés kellékei

Tengeri horgászat kellékei

Műlegyező horgászat kellékei
Partnereink

 

 

Horgászat.wyw.hu

Banner maker

 

A Drop Shot módszer lényege és eszközei :

Az USA-ban a sügerezô horgászok régóta alkalmazott technikáját továbbfejlesztve és egységes rendszerbe foglalva alakította ki a Balzer cég új Drop Shot módszerét (a továbbiakban DS). Kimagasló eredményeket érhetünk el vele még agyonhorgászott vizeken is a süllô horgászatánál. Érdemes ezt a fogós, ám de nem egészen egyszerû módszert a süllôzés mellett sügeres és csukás vizeken is kipróbálni. Szinte mágnesként vonzza a halakat.

Tízszer több fogás


ALKALMAZÁSI TERÜLETE:
A DS-módszer sikeres alkalmazásának három fontos feltétele van:
1. Az áramlás ne legyen túl erôs,
2. Jó minôségû, gerinces botunk legyen, mely a csuklónkig közvetíti a csali minden rezdülését,
3. Természetesen legyenek ragadozó halak a kiszemelt vízterületen.
A DS-módszer folyamatos összpontosítást követel. Zsinórunk mindig legyen feszes, hogy a kapást azonnal felismerhessük és késedelem nélkül reagálni tudjunk rá.
Hogy a gyorsabb folyású vizeken se keljen lemondani errôl az eredményes módszerrôl, egy 15-cm hosszúságú elôkére rögzítsük a csalit, hogy az dinamikusan mozogva ingerelje kapásra a süllőket.
Ez a módszer elsôsorban süllô, kôsüllô és sügér horgászatához ideális, de csukára és feketesügérre is eredményes.

A csali rögzítése


A Drop Shot módszer alapja a különleges horog (boxer horog), ennek a horognak a befogadására alkalmas műcsali és a csúsztatható végólóm. A módszer a legóvatosabb, legravaszabb ragadózókat is becsapja, nem véletlenül terjed világszerte.
Amint azt a DS-horgok speciális külseje sejtetni engedi, a csali rögzítése is eltér a megszokottól. A horgot a DS csali elülső részére akasztjuk (1.kép) és a csalit egészen a szemig vezetjük.(2.kép). A horgot a csali hasán áttoljuk (3.kép) és fent ismét kidugjuk. A horog hegye így a Lazy Lure csali hátán van, elrejtve, így nem kell félnünk az elakadástól és még a legóvatosabb süllôket sem riasztja el.(4.kép).

Az ólom


A Drop Shot ólmok speciális zsinórkapoccsal vannak ellátva, ami erősen fogja a zsinórt, és helyén tartja az ólmot még dinamikus dobásoknál, illetve akadós terepen is. A zsinór a klipszből könnyen kiakasztható, így a csali és a talaj közti távolság bármikor a körülményekhez állítható.


Kemény aljzaton álló, vagy lassan áramló vízben vetjük be a gömbölyű változatot, mivel emelés után még gördül a fenéken és a csaliba pótlólagos életet lehel.
A másik változat hosszú formájának köszönhetően gyorsan süllyed. Rántás közben az ólom állandóan átbillen állóból fekvő helyzetbe, így a csalit állandóan mozgásban tartja. Minden esetben használhatjuk.


A zsinór
Amint korábban már leírtuk, a csali és a hal közötti kontaktus a legdöntőbb tényező, ezért
mindig csak szőtt zsinórt használjunk, mivel ezek nyúlása elhanyagolható. Süllőzéshez a 0,10-0,17mm-es méretek a legmegfelelőbbek. Az élénk szín azokban az esetekben ajánlott,
amikor horgászat közben zsinórunkat szemmel kell tartanunk.


A technika


Az előkét egyszerűen a főzsinórhoz kötjük, a horogra húzzuk a gumicsalit, és a kiválasztott
speciális DS ólomsúlyt a szerelék végére kapcsoljuk a rajta lévő klipsszel. A horog és az ólom távolsága a meghorgászni kívánt terület sajátosságainak megfelelően szabadon változtatható.
Iszapos fenék esetén, vagy egy akadó mellett horgászva nagyobb távolságra húzzuk az ólmot, így a vízközt várakozó rablók előtt vezethetjük a csalit. Kemény, akadálymentes fenék esetén a lent meglapuló süllő az ólom és a csali távolság lerövidítésével érhető el.
Ennél a módszernél is ügyeljünk arra, hogy állandó kontaktusunk legyen a csalival, a zsinórt egy pillanatra se lazítsuk be.
Általános érvényű szabály, hogy a csalit a lehető leglassabban kell bevontatni.
Bedobás után feszesen tartott zsinórral hagyjuk, hogy az ólom a fenékre süllyedjen, majd apró pöccintésekkel, emelésekkel vontassuk be. A bevontatás ne legyen egyenletes, a rántások közé időnként iktassunk pár másodperces szünetet, néha emelhetünk rajta egy-egy nagyobbat. Csalink így imitálja a sérült zsákmány halak mozgását.
Ügyeljünk rá, hogy a zsinórunk ekkor is feszes legyen, nehogy lemaradjunk a kapásról. A süllő
kapása gyakran a bevontatás szüneteiben következik be, amikor a csali önálló lebegésbe kezd.
A DS a lassú bevontathatóságának köszönhetően azokon a helyeken is eredményes, ahol más csalikkal nem tudunk kapást elérni. Például akadók, tartások mélyén lapuló süllőknek így tudunk időt hagyni, hogy rámozduljanak a csalira.


A csalik


A DS módszer sajátosságai, a lassúbb vontatás, az óvatosabb kapások speciális csalit igényelnek. A Balzer Lazy Lure „Drop Shot” gumihalak kifejezetten ehhez a módszerhez lettek kifejlesztve. 8 cm-es hosszban és nyolc különböző színben készülnek.
Közülük mindig kiválaszthatjuk a legmegfelelőbbet. Különleges testkiképzésük – a horog számára kiképzett zseb –, a vizénél valamivel kisebb fajsúlyuk, valamint a gumi ízét és illatát elfedő különleges só alkalmazása, ellenállhatatlanná teszi ezeket a csalikat a ragadozók számára.

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:
2. csadi: (2011.06.01. 14:52)
Balinra is nagyon jó :)
5cm-es twister, 10g olóm, ehhez még adtam tegnap sötédetés előtt egy 120 eresztéket.
45 perc alatt 19 balin lett belőle. Igaz a csapat is kellett tőlük, de nagyon nagy élmény volt így fogdosni őket. Nem voltak nagyok, de nem ez a lényeg. Régen volt ilyen jó estém az élő dunán :)
és ez volt az első próbálkozás a módszerrel.
Közben kipróbáltam a hagyományos gumizást is, egy kis rávágás sem volt.
Nagy a különbség :)
1. Varjas Zsolt (Zsola): (2011.04.25. 18:14)
I. PARTI DROP SHOT PERGETŐ BARÁTI TALÁLKOZÓ

A verseny időpontja: 2011. július 9. 08.00-15.00 óráig
Helye: Malomvölgyi I-es - Kökényi tó
Először kerül megrendezésre az I. PARTI DROP SHOT PERGETŐ BARÁTI TALÁLKOZÓ
A baráti találkozó célja, hogy a pergető horgászok között és a szélesebb horgásztársadalomban népszerűsítsük a drop shot horgászmódszert. A baráti találkozó keretén belül megrendezésre kerül egy kétfordulós verseny. A verseny egyéni verseny! A két forduló között és a verseny után tapasztalatcsere és baráti beszélgetés ad módot és lehetőséget, hogy mindenki gazdagabb ismeretekkel térjen haza, esetleg fórumokon, horgászmédián keresztül, de a baráti beszélgetéseken szintén népszerűsítsük a módszert!

Bővebb információ és nevezés: http://dropshot.mlap.hu
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:

OTP és MKB
Széchenyi Pihenőkártya
és
Kártya
elfogadóhely


Cikkek, írások
Újdonságok

A rendkívüli fogóssága miatt egyre népszerűbb süllőző módszer !

Információ a drop shot módszerről itt>>

A drop shot módszer elemeit itt találja>>

 

Hírlevél feliratkozás

Szeretne értesülni a Sügér Horgászbolt újdonságairól, aktuális akcióiról ? Iratkozzon fel hírlevelünkre !

Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:
Érdekességek